Forse investering in kranenpark ZHD Stevedores

ZHD in the media

8 maart 2021

In uitbreiding op het reeds bestaande kranenpark heeft ZHD Stevedores hierin wederom fors geïnvesteerd.

In het belang van een optimale dienstverlening op het gebied van op- en overslag van met name droge bulk, break-bulk, containers en staal, heeft ZHD haar overslagcapaciteit met 2 nieuwe serie 6 KoneCranes Gottwald kranen type HMK 6407B uitgebreid.

Af fabriek zijn de componenten inmiddels naar Antwerpen getransporteerd. Zodra opgebouwd, getest en operationeel zullen de complete kranen over het water bij ZHD worden afgeleverd. Eén op de vestiging Graanweg Moerdijk; de tweede op ZHD’s Home Terminal Dordrecht.

Beide kranen hebben het predicaat “best beschikbare techniek” en hebben een capaciteit in grijperbedrijf van 50 ton (stukgoedbedrijf 100 ton). De “high-tower constructie”, waardoor de cabine 6 meter hoger is geplaatst dan gebruikelijk, zorgt voor een overzichtelijke, efficiënte en snelle overslag. Dit geldt zowel voor de boord/boord overslag als ook de manipulaties schip/kade en vice versa.

Ook de vloot van (zelfvarende) drijfkranen van ZHD is uitgebreid met een (bestaande) Gottwald kraan op ponton. Deze serie 8 Gottwald type HPK 8200B wordt op 1 maart 2021, vanuit Amsterdam over zee naar Dordrecht gesleept. Deze kraan zal door ZHD in de gehele Rotterdam-Rijnmond-regio worden ingezet. De kraan heeft een capaciteit van 50 ton op een vlucht van 50 meter en is daarmee uitermate geschikt voor afhandeling van Capesize vessels.

Bij de notariële overdracht is de kraan omgedoopt in “Ahoy Adamas”. Deze naam staat synoniem voor het doorzettingsvermogen van het familiebedrijf.

De hiervoor opgesomde (forse) uitbreidingen van het kranenpark stelt ZHD in staat om haar dienstverlening verder te optimaliseren. Bovendien zal ZHD in het belang van een betrouwbare dienstverlening het toekomstig preventief en grootonderhoud van al haar kranen nog beter kunnen borgen.

ZHD Stevedores is een onafhankelijk, particulier stuwadoorsbedrijf met vestigingen in Dordrecht en Moerdijk. Daarnaast is ZHD met (zelfvarende) drijfkranen in Rotterdam actief. ZHD is specialist in op- en overslag van droge bulk, break-bulk, staalproducten, coils en containers.

Wilt u nader kennismaken met deze nieuwe aanwinsten, bel ZHD!

Telefoon: 078-6111000
Contactpersoon: Dico Regoord